WhatsApp Service voor Fashion Retail

whatsapp-service-voor-fashion-retail-contactons.nl

Nu de winkelstraten leeg blijven, hebben veel fashion retailers de behoefte om online in contact te blijven met hun klanten. Wat kun je nog wel doen in tijden dat er niemand meer in je winkel komt?

ContactOns heeft in samenwerking met het modemerk Femmes du Sud een dienst ontwikkelt die het mogelijk maakt via WhatsApp voor Business op eenvoudige wijze meer conversie uit social media te halen.

De dienst is heel eenvoudig en nu al effectief gebleken. Op het moment dat klanten vragen hebben over een post op Instagram of Facebook, of beter nog als ze willen kopen, dan kunnen zij op eenvoudige wijze een berichtje sturen via WhatsApp zonder dat zij eerst het 06 nummer moeten toevoegen in hun contacten. Zonder webshop kunnen via deze methode in combinatie met een betaalverzoek/tikkie ook items verkocht worden via social media.

Als een winkels wel een webshop heeft dan kan deze dienst natuurlijk ook aangeboden worden als extra service.

Om het de consumenten zo makkelijk mogelijk te maken kan je vervolgens de WhatsApp Service combineren met LinkTree in IG. Met deze functionaliteit kan je meerdere linkjes zetten achter een hoofdlink, zodat je bijvoorbeeld een link naar de website, webshop en WhatsApp Service kan plaatsen. De hoofdlink wordt dan vervolgens in de URL van het Instagram profiel gezet. Op Facebook kun je in de tekst van een post de WhatsApp Service via een link de klanten ook direct naar de WhatsApp Service navigeren.

Hiernaast is deze service te combineren met Facetime. Wil een klant meer weten of een virtuele rondleiding door de winkel, dan is dit eenvoudig te realiseren.

Voor winkels die gebruik maken van een WordPress website biedt ContactOns eenvoudige plugins om de WhatsApp Services dienst op eenvoudige wijze en zonder extra kosten te integreren.

De resultaten zijn veelbelovend. Een specifieke persoonlijke vraag over een artikel in de webshop resulteert in een sales conversie percentage van bijna 100%!

Ben je op zoek naar advies op maat? 

 Wil je meer weten of heb je andere wensen? Vraag dan advies op maat aan.